Pandemia zmieniła podejście Polaków do zakupów pieczywa
Aktualnie w większych sieciach handlowych widać zwiększony popyt na pieczywo i ciasta pakowane. Natomiast w naszych sklepach firmowych klienci kupują tak jak dotychczas. Nadal dobrze sprzedają się wyroby niepakowane. Wprowadzone zasady podwyższonej higieny budzą wśród klientów zaufanie – mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Janusz Kazimierczuk, prezes SPC.
Sklepy spożywcze w czasie pandemii
Stanisław Rojek, jeden z kierowników supermarketu TSS Społem „Dąbrówka" w Tarnowie opowiada o pracy podczas stanu epidemii, stosowanych środkach bezpieczeństwa w sklepie i zachowaniu klientów.
Konkurs Wiadomości Handlowych – „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie 2020" rozstrzygnięty.
Zwieńczeniem V Kongresu Mięsnego była uroczysta gala, w trakcie której ogłoszono wyniki plebiscytu Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie 2020. 0 ten zaszczytny tytuł ubiegało ponad 250 placówek z całej Polski. Selekcji kandydatów dokonali redaktorzy magazynu „Wiadomości Handlowe", którzy wytypowali finalistów w trzech kategoriach.
Polskie stanowisko w sprawie znakowania produktów przed posiedzeniem europejskiej grupy roboczej ds. środków spożywczych
Komisja Europejska opracowała w zakresie obowiązkowego podawania informacji o pochodzeniu mleka i mięsa jako składników produktów spożywczych dwa sprawozdania dla Parlamentu Europejskiego i Rady:
1. w sprawie obowiązkowego określenia kraju lub miejsca pochodzenia mleka, mleka wykorzystywanego jako składnik w przetworach mlecznych oraz rodzajów mięsa innych niż mięso wołowe, wieprzowe, baranie, kozie i drobiowe z 20 maja 2015 r. (COM(2015) 205 final);
2. dotyczącego obowiązkowego podawania kraju lub miejsca pochodzenia mięsa wykorzystywanego jako składnik (COM/2013/0755 final).
Podkategorie
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2013
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2013
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2013
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2013
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2014
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2014
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2014
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2015
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2015
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2015
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2015
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2016
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2016
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2016
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2016
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2017
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2017
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2017
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2017
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2018
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2018
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2018
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2018
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2019
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2019
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2019
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2019
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2020
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2020
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2020
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2021
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2021
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2021
- PFR
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2021
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2022
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2022
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2022
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2022
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2023
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2023
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2023
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR IV/2023
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2024
- SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2024