krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
Copyright by KZRSS "Społem"

„Społem" WSS Śródmieście i MAH „Społem" kontynuują akcję „Właściwe odżywianie pomaga w nauce"

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2014 Opublikowano: piątek, 21, luty 2014

Od początku 2014 r., w ramach kontynuowania akcji „Właściwe odżywianie pomaga w nauce", zrealizowane już zostały przez „Społem" Warszawską Spółdzielnię Spożywców Śródmieście i Mazowiecką Agencję Handlową „Społem", zaplanowane na I kwartał br., kolejne spotkania z przedszkolakami.

W planach ujęte zostały cztery placówki w Śródmieściu Warszawy. Były nimi: Przedszkole nr 38 przy Placu Bankowym 3/5, Przedszkole nr 14 przy ul. Senatorskiej 24 – dwukrotnie, Przedszkole nr122 przy ul. Solec 37 i Przedszkole nr 12 przy ul. Niskiej 9.
Razem w prezentacjach udział wzięło 166 przedszkolaków w wieku 3-5 lat wraz z pedagogami. W przedszkolu przy ul. Solec 37 wzięły udział również panie przygotowujące dzieciom posiłki. Scenariusz spotkania we wszystkich placówkach był podobny i obejmował: dostosowaną do wieku uczestników prezentację produktów ważnych dla prawidłowego rozwoju – prowadzoną przez dietetyczkę, filmik JBB o przygodach Michałka w tęczowej krainie Tęczusia, konkurs, piramidę zdrowego żywienia uzupełnianą przez dzieci piktogramami, pytania i odpowiedzi przedszkolaków oraz drobne upominki i pożegnanie.
Partnerzy handlowi, biorący udział w akcji, dostarczyli swoje produkty do degustacji: „Bakoma" – serki „Bakuś", posiadające Formułę Zrównoważonego Rozwoju, która zawiera wapń, witaminę D oraz kwas tłuszczowy omega-3, „Maspex" Wadowice – musy „Kubuś" bez dodatku cukru, z wysoką zawartością błonnika i bez konserwantów, Cukiernia „Raj Plus" – ciasteczka „Fitnusie" z ziarnami, ZPM „JBB" – odtłuszczone parówki z mięsa wieprzowego, Młyny w Stoisławiu – kasze i płatki, „Garmond Press" – dziecięce wydawnictwa, Gospodarstwo Sadownicze B. W. Musiałowscy oraz Andrzej Smulski Handel Obwoźny – warzywa i owoce.
Akcją „Właściwe odżywianie pomaga w nauce", zapoczątkowaną w czwartym kwartale 2012 r., objętych zostało 17 placówek oświatowo-wychowawczych w Warszawie, z terenu dzielnic: Śródmieście, Żoliborz, Praga Północ i Bemowo.