Wyrób „Społem" PSS w Siemiatyczach otrzymał godło „Doceń polskie"
Wśród trzech wyrobów dwóch firm z województwa podlaskiego, które zostały wyróżnione przez ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie", znalazł się „Chleb bez drożdży" ze „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Siemiatyczach.
A dwa kolejne to „Papryka marynowana" i „Ogórki kwaszone domowe" firmy „Jackiewicz J" Jarosław Mirosław Jackiewicz z Hajnówki. Przetwory te otrzymały godła „Doceń polskie" i tytuły „Top Produkt".
Oba specjały zdobyły uznanie ekspertów programu „Doceń polskie" już po raz drugi.
Do udziału w audycie żywności, organizowanym w ramach programu „Doceń polskie", dopuszczane są tylko wyroby z tzw. polskim akcentem, czyli wytwarzane z polskich składników, na podstawie tradycyjnego przepisu lub na terenie naszego kraju.
Jak poinformował Marek Bielski, organizator Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie": – Certyfikat „Doceń polskie" nie jest przyznawany przypadkowym propozycjom firm z branży spożywczej, ale sprawdzonym produktom. To rekomendacja, której konsumenci mogą zaufać.