krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
KZRSS „Społem" informuje o zawartym porozumieniu o współpracy z firmą Net Innovation Software z Białegostoku.
aaa
Z okazji obchodów 115-lecia swojej działalności PSS Społem w Garwolinie zorganizowała piknik, na który zaproszono pracowników, emerytów oraz członków Spółdzielni.
aaa
Wiesław Depa prezes PSS Społem w Rzeszowie otrzymał nagrodę specjalną „MECENAS KULTURY PODKARPACKIEJ 2023"
aaa
Krzysztof Klenczon pracował w Społem!
Grażyna Saj-Klocek odnalazła w archiwach Spółdzielni zaskakujące dokumenty dotyczące jego zatrudnienia w 1960r.
aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
Copyright by KZRSS "Społem"

Wyrób „Społem" PSS w Siemiatyczach otrzymał godło „Doceń polskie"

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2015 Opublikowano: piątek, 27, luty 2015

Wśród trzech wyrobów dwóch firm z województwa podlaskiego, które zostały wyróżnione przez ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie", znalazł się „Chleb bez drożdży" ze „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Siemiatyczach.
A dwa kolejne to „Papryka marynowana" i „Ogórki kwaszone domowe" firmy „Jackiewicz J" Jarosław Mirosław Jackiewicz z Hajnówki. Przetwory te otrzymały godła „Doceń polskie" i tytuły „Top Produkt".

Oba specjały zdobyły uznanie ekspertów programu „Doceń polskie" już po raz drugi.
Do udziału w audycie żywności, organizowanym w ramach programu „Doceń polskie", dopuszczane są tylko wyroby z tzw. polskim akcentem, czyli wytwarzane z polskich składników, na podstawie tradycyjnego przepisu lub na terenie naszego kraju.
Jak poinformował Marek Bielski, organizator Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie": – Certyfikat „Doceń polskie" nie jest przyznawany przypadkowym propozycjom firm z branży spożywczej, ale sprawdzonym produktom. To rekomendacja, której konsumenci mogą zaufać.