krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Czy wiecie, że dla siedmiu na dziesięciu Polaków wystarczającą zachętę do zakupu danego produktu stanowi to, że pochodzi on z Polski, a połowa konsumentów swój patriotyzm manifestuje podczas zakupów w sklepach z artykułami rolno-spożywczymi?
aaa
Obchodząca w bieżącym roku 75-lecie istnienia, Spółdzielnia „Społem" PSS w Głogowie otworzyła, po rozbudowie, sklep ogólnospożywczy.
W placówce handlowej została powiększona sala sprzedaży z 268 m2 do 354 m2, przebudowano pomieszczenia socjalne, magazyn...
aaa
Posiedzenie inauguracyjne Sektorowej Rady ds. Kompetencji w Handlu
Reprezentantem Spółdzielczości Spożywców „Społem" w powołanej Radzie został Prezes KZRSS „Społem" Ryszard Jaśkowski.
aaa
Jubileuszowy 50 Zjazd Delegatów KZRSS
W Zjeździe uczestniczyło 225 delegatów spośród 293 wybranych w spółdzielniach, 30 zaproszonych gości oraz 125 przedstawicieli wystawców.
aaa
Społem Wola przeszło lifting i walczy o klientów nowym konceptem Bistro Kredens
Społem Wola w wygospodarowanej części lokalu sklepowego stworzyło bistro łączące bar mleczny z pubem.
Copyright by KZRSS "Społem"

Toruńskie pierniki chwalicie, kaliskich nie znacie

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020 Opublikowano: czwartek, 09, styczeń 2020

Używając sławy Kopernika i pierników współczesny Toruń potrafił wykreować się na wielką turystyczną atrakcję. Renoma toruńskich pierników przysłoniła wiedzę o równie smacznych kaliskich.

Jednym z najbardziej znanych i godnych zauważenia kaliskich pierników jest ten o nazwie „Premium". Wypiekany jest w ciastkarni „Społem" P.S.S. przy ul. Obozowej, gdzie załoga z pełną świadomością łączy stare tradycyjne receptury z nowoczesną technologią.

Pierwotna receptura piernika „Premium" została zdobyta przez żonę prezesa Spółdzielni, potem ta receptura przeszła przez wiele badań i prób w naszej ciastkarni, aż w końcu udało się wypracować technologię dla wypieku większych ilości. Ciasto na ten świąteczny piernik jest wyrabiane już w październiku. Potem powoli dojrzewa w kontrolowanej atmosferze, aż do okresu przedświątecznego, w którym ponownie się je wyrabia, dodaje bakalie, wypieka i wykańcza dekoracjami. - mówi Piotr Zasuń Prezes Spółdzielni.

Walory smakowe doceniają klienci naszych sklepów, w skład piernika z orzechami „Premium" wchodzi: mąka pszenna, jaja, śmietana, przyprawy korzenne, prawdziwy miód i orzechy włoskie. Jak mówi kierowniczka piekarni "Społem" pani Wioleta Kaźmierczak.


Zycie Kalisza Autor A. W.