krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
aaa
25 czerwca - trzecie spotkanie z cyklu "Zmiany przepisów prawa 2020"
Raz w miesiącu będziemy podsumowywać wszystkie zmiany legislacyjne, interpretacje i orzeczenia, a także odpowiadać na pytania uczestników...
aaa
Sklep „Bartek" Spółdzielni Społem PSS Kielce zyskał nowy wygląd
W ostatnich miesiącach nie dość,że zyskał całkowicie nowy wygląd to również znacząco powiększył ofertę...
aaa
Czy wiecie, że dla siedmiu na dziesięciu Polaków wystarczającą zachętę do zakupu danego produktu stanowi to, że pochodzi on z Polski, a połowa konsumentów swój patriotyzm manifestuje podczas zakupów w sklepach z artykułami rolno-spożywczymi?
aaa
Obchodząca w bieżącym roku 75-lecie istnienia, Spółdzielnia „Społem" PSS w Głogowie otworzyła, po rozbudowie, sklep ogólnospożywczy.
W placówce handlowej została powiększona sala sprzedaży z 268 m2 do 354 m2, przebudowano pomieszczenia socjalne, magazyn...
aaa
Posiedzenie inauguracyjne Sektorowej Rady ds. Kompetencji w Handlu
Reprezentantem Spółdzielczości Spożywców „Społem" w powołanej Radzie został Prezes KZRSS „Społem" Ryszard Jaśkowski.
Copyright by KZRSS "Społem"

Toruńskie pierniki chwalicie, kaliskich nie znacie

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020 Opublikowano: czwartek, 09, styczeń 2020

Używając sławy Kopernika i pierników współczesny Toruń potrafił wykreować się na wielką turystyczną atrakcję. Renoma toruńskich pierników przysłoniła wiedzę o równie smacznych kaliskich.

Jednym z najbardziej znanych i godnych zauważenia kaliskich pierników jest ten o nazwie „Premium". Wypiekany jest w ciastkarni „Społem" P.S.S. przy ul. Obozowej, gdzie załoga z pełną świadomością łączy stare tradycyjne receptury z nowoczesną technologią.

Pierwotna receptura piernika „Premium" została zdobyta przez żonę prezesa Spółdzielni, potem ta receptura przeszła przez wiele badań i prób w naszej ciastkarni, aż w końcu udało się wypracować technologię dla wypieku większych ilości. Ciasto na ten świąteczny piernik jest wyrabiane już w październiku. Potem powoli dojrzewa w kontrolowanej atmosferze, aż do okresu przedświątecznego, w którym ponownie się je wyrabia, dodaje bakalie, wypieka i wykańcza dekoracjami. - mówi Piotr Zasuń Prezes Spółdzielni.

Walory smakowe doceniają klienci naszych sklepów, w skład piernika z orzechami „Premium" wchodzi: mąka pszenna, jaja, śmietana, przyprawy korzenne, prawdziwy miód i orzechy włoskie. Jak mówi kierowniczka piekarni "Społem" pani Wioleta Kaźmierczak.


Zycie Kalisza Autor A. W.