krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
Copyright by KZRSS "Społem"

„Społem" WSS Śródmieście kontynuuje akcję „Właściwe odżywianie pomaga w nauce"

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2016 Opublikowano: środa, 20, kwiecień 2016

W I połowie kwietnia br., w ramach zainicjowanej w roku szkolnym 2012/2013 przez Mazowiecką Agencję Handlową „Społem" i „Społem" Warszawską Spółdzielnię Spożywców Śródmieście akcji „Właściwe odżywianie pomaga w nauce", w warszawskim Przedszkolu nr 307 o nazwie „Wesołe Ekoludki" odbyło się spotkanie z dziećmi z poszczególnych grup wiekowych.

Misie, Żabki, Biedronki, Kotki, Myszki, Żyrafki czynnie uczestniczyły w prowadzonym przez dietetyka spotkaniu. Nie przypadkowa jest nazwa przedszkola, co widać po planowanych akcjach takich jak: heppening „Czyste powietrze wokół nas", czy obchodzony uroczyście „Dzień Ziemi". Podstawą kwietniowych zajęć była piramida żywieniowa, a „ilustracją" poszczególne produkty omawiane przez dietetyka. Podsumowaniem spotkania był film pt. „Tęczowe smaki, lubią wszystkie dzieciaki", przygotowany przez Zakład Przetwórstwa Mięsnego „JBB" z Łysych. Dyrektor tego zakładu, Waldemar Szymczyk, jest obecny na każdym spotkaniu, a „Tęczowe parówki", produkowane przez zakład, są zalecane dla najmłodszych.
Swoje produkty dostarczyli również: Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska w Warszawie – bułeczki grahamki, Bakoma sp. z o.o. – serki „Bakuś" , zawierające wapń, witaminę D, oraz kwasy Omega 3 niezbędne do prawidłowego rozwoju kości i prawidłowego funkcjonowania mózgu, Gospodarstwo Sadownicze B.W. Musiałowscy – jabłka, zaś soki bez sztucznych barwników i konserwantów „ROKO", z zawartością m. in. witaminy B6, B12 i kwasu foliowego, dostarczył ich producent Zbyszko Company Sp. z o.o. z Radomia, a warzywa i owoce dostarczyła „FRUTTA" sp. z o.o..
Ponadto trzy pierwsze firmy obdarowały uczestników spotkania gadżetami reklamowymi. Dyrektor Przedszkola nr 307, pracownicy i dzieci przekazali każdej z firm podziękowania za udział w warsztatach.