krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
Copyright by KZRSS "Społem"

"Społem" PSS w Słupsku zorganizowała Festiwal Pizzy w ramach miejskiego festiwalu SALWA

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2016 Opublikowano: poniedziałek, 09, maj 2016

W dniu 3 maja br. w centrum Słupska, na ulicy Wojska Polskiego, zorganizowano po raz drugi festiwal SALWA – Słupską Akcję Lokalnego Wystrzału Artystycznego. W ramach festiwalu SALWA odbył się również Festiwal Pizzy, zorganizowany przez "Społem" Powszechną Spółdzielnię Spożywców w Słupsku.
Społemowska pizzeria przy barze „Poranek" – najstarsza pizzeria Polsce uruchomiona 8 marca 1975 roku, była oblegana przez uczestników SALWY. Restauratorzy odkryli swoje unikatowe przepisy na najlepszą pizzę. Do degustacji pizzy przygotowanej w jedynym w Polsce piecu opalanym drewnem ustawiały się kolejki smakoszy.


W wypowiedzi dla „Głosu Pomorza" z 6 maja br., na temat zorganizowanej imprezy, Eugenia Rębacz – prezes Zarządu „Społem" PSS w Słupsku, powiedziała: „Festiwal SALWA na ul. Wojska Polskiego uważam za bardzo udany. Na imprezę przyszło mnóstwo ludzi, mieszkańców naszego miasta. Wojska Polskiego była gwarna i tłumna. Z okazji organizowanego w ramach SALWY Festiwalu Pizzy serwowaliśmy naszą pizzę z Poranka. Najstarszą tradycyjną pizzę w mieście. Tego dnia nasze menu poszerzyliśmy o dodatkową pozycję – pizzę z boczkiem, która natychmiast się przyjęła i będzie już na stałe w sprzedaży. Już następnego dnia klienci się po nią ustawiali! Wystawiliśmy też przed lokalem mały ogródek ze stolikami, który będzie tam stał do końca wakacji. Razem z kilkoma innymi miejskimi pizzeriami przygotowywaliśmy pizzę w kamiennym piecu i rozdaliśmy 90 placków. Do tego kolejne 800 sprzedaliśmy w Poranku. Tym samym podwoiliśmy nasz dzienny obrót. Dodatkowo zaprosiliśmy na warsztaty pizzy dzieci, które same robiły farsz i wyrabiały ciasto. To był naprawdę pracowity, ale udany dzień. Mam nadzieję, że ta impreza się przyjmie i będzie powtarzana cyklicznie, właśnie na ulicy Wojska Polskiego, najlepiej co miesiąc. Mieszkańcy miasta będą mogli się bawić i przekonać, co oferują słupskie lokale gastronomiczne".