krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
SYSTEM KAUCYJNY - PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE WDRAŻANIA NOWYCH PRZEPISÓW
Zapraszamy na spotkanie z ekspertem!
aaa
Nowo wyremontowany sklep „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Białej Podlaskiej
aaa
Zarząd KZRSS „Społem" w Warszawie serdecznie zaprasza prezesów i członków zarządów spółdzielni na kolejną, wiosenną konferencję „SPOŁEM 2024".
aaa
Pierwsze posiedzenie zgromadzenia ogólnego KRS
Wzięło w nim udział 99 ze 102 delegatów wybranych na VII Kongresie. Zgromadzenie wybrało Zarząd Krajowej Rady Spółdzielczej, Prezydium Zgromadzenia...
aaa
W dniach 22-23 stycznia 2024 r. obradował VII Kongres Spółdzielczości, który jest najwyższym organem samorządu spółdzielczego w Polsce.
Copyright by KZRSS "Społem"

"Społem" PSS w Słupsku zorganizowała Festiwal Pizzy w ramach miejskiego festiwalu SALWA

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2016 Opublikowano: poniedziałek, 09, maj 2016

W dniu 3 maja br. w centrum Słupska, na ulicy Wojska Polskiego, zorganizowano po raz drugi festiwal SALWA – Słupską Akcję Lokalnego Wystrzału Artystycznego. W ramach festiwalu SALWA odbył się również Festiwal Pizzy, zorganizowany przez "Społem" Powszechną Spółdzielnię Spożywców w Słupsku.
Społemowska pizzeria przy barze „Poranek" – najstarsza pizzeria Polsce uruchomiona 8 marca 1975 roku, była oblegana przez uczestników SALWY. Restauratorzy odkryli swoje unikatowe przepisy na najlepszą pizzę. Do degustacji pizzy przygotowanej w jedynym w Polsce piecu opalanym drewnem ustawiały się kolejki smakoszy.


W wypowiedzi dla „Głosu Pomorza" z 6 maja br., na temat zorganizowanej imprezy, Eugenia Rębacz – prezes Zarządu „Społem" PSS w Słupsku, powiedziała: „Festiwal SALWA na ul. Wojska Polskiego uważam za bardzo udany. Na imprezę przyszło mnóstwo ludzi, mieszkańców naszego miasta. Wojska Polskiego była gwarna i tłumna. Z okazji organizowanego w ramach SALWY Festiwalu Pizzy serwowaliśmy naszą pizzę z Poranka. Najstarszą tradycyjną pizzę w mieście. Tego dnia nasze menu poszerzyliśmy o dodatkową pozycję – pizzę z boczkiem, która natychmiast się przyjęła i będzie już na stałe w sprzedaży. Już następnego dnia klienci się po nią ustawiali! Wystawiliśmy też przed lokalem mały ogródek ze stolikami, który będzie tam stał do końca wakacji. Razem z kilkoma innymi miejskimi pizzeriami przygotowywaliśmy pizzę w kamiennym piecu i rozdaliśmy 90 placków. Do tego kolejne 800 sprzedaliśmy w Poranku. Tym samym podwoiliśmy nasz dzienny obrót. Dodatkowo zaprosiliśmy na warsztaty pizzy dzieci, które same robiły farsz i wyrabiały ciasto. To był naprawdę pracowity, ale udany dzień. Mam nadzieję, że ta impreza się przyjmie i będzie powtarzana cyklicznie, właśnie na ulicy Wojska Polskiego, najlepiej co miesiąc. Mieszkańcy miasta będą mogli się bawić i przekonać, co oferują słupskie lokale gastronomiczne".