krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Konferencja dla producentów pieczywa
aaa
150 lat Społem WSS Śródmieście w Warszawie
W warszawskim klubie Space świętowali swój wyjątkowy jubileusz członkowie i pracownicy WSS.
aaa
Uroczysta Gala 150-lecia Spółdzielczości Spożywców „Społem" w Polsce
12 września br. na Zamku Królewskim w Warszawie, odbyła się uroczysta gala jubileuszowa, z udziałem ponad 300 przedstawicieli spółdzielni „Społem" ...
aaa
Jubileusz 100-lecia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Bochni
aaa
Otwarcie nowego – największego sklepu PSS „Społem" w Kielcach
1200 metrów kwadratowych powierzchni i 26-osobowa załoga sprzedawców, a także największe stoisko mięsno-wędliniarskie wraz z serwisem serów...
aaa
Ósmy bar przy sklepie PSS Społem w Białymstoku juz otwarty.
Lokal znajduje się na części powierzchni obiektu "Pogodny" przy ul. Pogodnej 6 w Białymstoku.
aaa
Kieleckie „Społem" świętowało 100 lat działalności.
Podczas uroczystego walnego zgromadzenia członków w restauracji Winnica w Kielcach, nagrodzono kielecką spółdzielnię oraz jej wieloletnich pracowników.
Copyright by KZRSS "Społem"

„Społem" PSS w Nidzicy przed jubileuszem 65-lecia istnienia

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014 Opublikowano: poniedziałek, 01, wrzesień 2014

W związku ze zbliżającym się, na początku przyszłego roku, jubileuszem 65-lecia istnienia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Nidzicy, Antoni Grochal – prezes Zarządu, zaprezentował spółdzielnię na łamach „Gazety Nidzickiej".

W prezentacji tej czytamy m.in.:
„23 marca 1950 roku Spółdzielnia została zarejestrowana sądownie pod numerem I RS-III- 278. Przed nami 65. rocznica tej daty. PSS przechodziła różne związane z historią naszego miasta i regionu koleje losu. W latach 70-tych była zagrożona jej samodzielność więc została włączona do Wojewódzkiej Spółdzielni Spożywców w Olsztynie. Samodzielność odzyskaliśmy l stycznia 1984 roku. Obecnie w 12 sklepach i piekarni zarządzanych przez 12- osobową administrację pracuje 90 osób. Piekarnia z tradycyjnie produkowanym chlebem i bułkami jest naszym znakiem rozpoznawczym. 14 maja 2014 roku loża ekspertów działająca pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przyznała certyfikat „Doceń Polskie" na nasz chleb baltonowski i chleb żytni razowy. Piekarze tym bardziej dbają o jakość, w końcu szlachectwo zobowiązuje. /.../
W roku jubileuszu przeprowadzony zostanie remont budynku SDH przy Pl. Wolności 10/11. Znany nidzicki architekt pracuje nad dokumentacją pod okiem Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków. Ma być jak dawniej – plac w centrum Nidzicy ma być ładniejszy".