krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Czy wiecie, że dla siedmiu na dziesięciu Polaków wystarczającą zachętę do zakupu danego produktu stanowi to, że pochodzi on z Polski, a połowa konsumentów swój patriotyzm manifestuje podczas zakupów w sklepach z artykułami rolno-spożywczymi?
aaa
Obchodząca w bieżącym roku 75-lecie istnienia, Spółdzielnia „Społem" PSS w Głogowie otworzyła, po rozbudowie, sklep ogólnospożywczy.
W placówce handlowej została powiększona sala sprzedaży z 268 m2 do 354 m2, przebudowano pomieszczenia socjalne, magazyn...
aaa
Posiedzenie inauguracyjne Sektorowej Rady ds. Kompetencji w Handlu
Reprezentantem Spółdzielczości Spożywców „Społem" w powołanej Radzie został Prezes KZRSS „Społem" Ryszard Jaśkowski.
aaa
Jubileuszowy 50 Zjazd Delegatów KZRSS
W Zjeździe uczestniczyło 225 delegatów spośród 293 wybranych w spółdzielniach, 30 zaproszonych gości oraz 125 przedstawicieli wystawców.
aaa
Społem Wola przeszło lifting i walczy o klientów nowym konceptem Bistro Kredens
Społem Wola w wygospodarowanej części lokalu sklepowego stworzyło bistro łączące bar mleczny z pubem.
Copyright by KZRSS "Społem"

Współpraca „Społem" WSS Śródmieście ze Stowarzyszeniem Studentów BEST

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014 Opublikowano: poniedziałek, 01, wrzesień 2014

Okres wakacji sprzyja nie tylko wypoczynkowi, ale również organizowaniu spotkań w ramach m.in. kursów, warsztatów itp. Takie zadania stawia sobie Stowarzyszenie Studentów BEST Warszawa, działające na Politechnice Warszawskiej w ramach międzynarodowej organizacji BEST (Board of Europeain Students of Technology).

Organizacja tych przedsięwzięć wymaga jednak nie tylko czasu, ale również nakładów finansowych lub innego rodzaju wsparcia, np. produktowego.Władze Stowarzyszenia Studentów zaproponowały „Społem" Warszawskiej Spółdzielni Spożywców Śródmieście współpracę w tym zakresie.
Stowarzyszenie Studentów BEST jest największą organizacją studencką zrzeszającą studentów z największych europejskich uczelni technicznych. Celem Stowarzyszenia jest: wykształcenie europejskiego inżyniera, zapewnienie studentom możliwości doskonalenia się poprzez udział w różnorodnych przedsięwzięciach, oddziaływania na rzecz szerszej edukacji studentów poprzez integrację trzech środowisk: studenckiego, akademickiego i gospodarczego.
Projekty realizowane w różnych krajach, na najlepszych uczelniach technicznych w Europie mają na celu przybliżenie studentom nowoczesnych rozwiązań technicznych, zwiększenie ich umiejętności interpersonalnych, jak również pracy w środowisku międzynarodowym. W kursach każdego roku bierze udział ponad 2.200 studentów z 95 uczelni europejskich.
W tym roku studenci europejskich uczelni byli uczestnikami letniego kursu fotograficznego organizowanego przez studentów Politechniki Warszawskiej. Zajęcia dla zagranicznych studentów odbywały się w szkołach fotograficznych, drukarni, studiu fotograficznym, podczas sesji plenerowych.
Warsztaty fotograficzne w ramach Summer Course, w dniach 17-27 lipca br., potrzebowały pomocy w postaci wsparcia produktowego. Całodzienne wyżywienie uczestników kursu, które zapewnili warszawscy studenci, wymagało bowiem tego rodzaju pomocy. Udzielili jej: śródmiejska „Społem" WSS i jej partnerzy handlowi: Zakład Przetwórstwa Mięsnego „JBB"(wędliny), Pracownia Cukiernicza RAJ-PLUS (ciasta, ciasteczka) i Podlaskie Zakłady Spożywcze z Białegostoku (pasztety podlaskie z mięsa drobiowego).