krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Uroczysta Gala 150-lecia Spółdzielczości Spożywców „Społem" w Polsce
12 września br. na Zamku Królewskim w Warszawie, odbyła się uroczysta gala jubileuszowa, z udziałem ponad 300 przedstawicieli spółdzielni „Społem" ...
aaa
Jubileusz 100-lecia „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców w Bochni
aaa
Otwarcie nowego – największego sklepu PSS „Społem" w Kielcach
1200 metrów kwadratowych powierzchni i 26-osobowa załoga sprzedawców, a także największe stoisko mięsno-wędliniarskie wraz z serwisem serów...
aaa
Ósmy bar przy sklepie PSS Społem w Białymstoku juz otwarty.
Lokal znajduje się na części powierzchni obiektu "Pogodny" przy ul. Pogodnej 6 w Białymstoku.
aaa
Kieleckie „Społem" świętowało 100 lat działalności.
Podczas uroczystego walnego zgromadzenia członków w restauracji Winnica w Kielcach, nagrodzono kielecką spółdzielnię oraz jej wieloletnich pracowników.
Copyright by KZRSS "Społem"

Współpraca „Społem" WSS Śródmieście ze Stowarzyszeniem Studentów BEST

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014 Opublikowano: poniedziałek, 01, wrzesień 2014

Okres wakacji sprzyja nie tylko wypoczynkowi, ale również organizowaniu spotkań w ramach m.in. kursów, warsztatów itp. Takie zadania stawia sobie Stowarzyszenie Studentów BEST Warszawa, działające na Politechnice Warszawskiej w ramach międzynarodowej organizacji BEST (Board of Europeain Students of Technology).

Organizacja tych przedsięwzięć wymaga jednak nie tylko czasu, ale również nakładów finansowych lub innego rodzaju wsparcia, np. produktowego.Władze Stowarzyszenia Studentów zaproponowały „Społem" Warszawskiej Spółdzielni Spożywców Śródmieście współpracę w tym zakresie.
Stowarzyszenie Studentów BEST jest największą organizacją studencką zrzeszającą studentów z największych europejskich uczelni technicznych. Celem Stowarzyszenia jest: wykształcenie europejskiego inżyniera, zapewnienie studentom możliwości doskonalenia się poprzez udział w różnorodnych przedsięwzięciach, oddziaływania na rzecz szerszej edukacji studentów poprzez integrację trzech środowisk: studenckiego, akademickiego i gospodarczego.
Projekty realizowane w różnych krajach, na najlepszych uczelniach technicznych w Europie mają na celu przybliżenie studentom nowoczesnych rozwiązań technicznych, zwiększenie ich umiejętności interpersonalnych, jak również pracy w środowisku międzynarodowym. W kursach każdego roku bierze udział ponad 2.200 studentów z 95 uczelni europejskich.
W tym roku studenci europejskich uczelni byli uczestnikami letniego kursu fotograficznego organizowanego przez studentów Politechniki Warszawskiej. Zajęcia dla zagranicznych studentów odbywały się w szkołach fotograficznych, drukarni, studiu fotograficznym, podczas sesji plenerowych.
Warsztaty fotograficzne w ramach Summer Course, w dniach 17-27 lipca br., potrzebowały pomocy w postaci wsparcia produktowego. Całodzienne wyżywienie uczestników kursu, które zapewnili warszawscy studenci, wymagało bowiem tego rodzaju pomocy. Udzielili jej: śródmiejska „Społem" WSS i jej partnerzy handlowi: Zakład Przetwórstwa Mięsnego „JBB"(wędliny), Pracownia Cukiernicza RAJ-PLUS (ciasta, ciasteczka) i Podlaskie Zakłady Spożywcze z Białegostoku (pasztety podlaskie z mięsa drobiowego).