krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Czy wiecie, że dla siedmiu na dziesięciu Polaków wystarczającą zachętę do zakupu danego produktu stanowi to, że pochodzi on z Polski, a połowa konsumentów swój patriotyzm manifestuje podczas zakupów w sklepach z artykułami rolno-spożywczymi?
aaa
Obchodząca w bieżącym roku 75-lecie istnienia, Spółdzielnia „Społem" PSS w Głogowie otworzyła, po rozbudowie, sklep ogólnospożywczy.
W placówce handlowej została powiększona sala sprzedaży z 268 m2 do 354 m2, przebudowano pomieszczenia socjalne, magazyn...
aaa
Posiedzenie inauguracyjne Sektorowej Rady ds. Kompetencji w Handlu
Reprezentantem Spółdzielczości Spożywców „Społem" w powołanej Radzie został Prezes KZRSS „Społem" Ryszard Jaśkowski.
aaa
Jubileuszowy 50 Zjazd Delegatów KZRSS
W Zjeździe uczestniczyło 225 delegatów spośród 293 wybranych w spółdzielniach, 30 zaproszonych gości oraz 125 przedstawicieli wystawców.
aaa
Społem Wola przeszło lifting i walczy o klientów nowym konceptem Bistro Kredens
Społem Wola w wygospodarowanej części lokalu sklepowego stworzyło bistro łączące bar mleczny z pubem.
Copyright by KZRSS "Społem"

W piekarni rybnickiej „Społem” PSS uruchomiono tradycyjny piec ceramiczny

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014 Opublikowano: wtorek, 30, wrzesień 2014

 W związku z tym Aniela Jarosz z rybnickiej „Społem” PSS powiedziała „Nowinom Rybnickim” z 17 września br.: – Dzięki temu możemy zaoferować wszystkim naszym klientom zdecydowanie lepsze pieczywo. Degustacje odbywały się najpierw w piekarni, potem w naszych sklepach. Klienci też są bardzo zadowoleni. Dziś możemy powiedzieć, że powrót do pieca ceramicznego był trafną decyzją. – Obecnie przymierzamy się do produkcji blatów beżowych, na bazie których w domu można będzie sobie przygotować torciki – dodaje Aniela Jarosz.

Nowością piekarni rybnickiej „Społem” PSS są rurki z kremem francuskim. Jeśli jesteśmy przy słodyczach, to warto wspomnieć o faworkach i napoleonkach. Wyciągamy receptury z lamusa, odkurzamy i wracamy do prawdziwych smakowych pereł informują    w „Społem” PSS w Rybniku. Renesans przeżywają kokoski i drobne ciasteczka.

Świetnie sprzedaje się kopa, na bazie biszkoptu, w formie tortu, podstawą jest śmietana, do tego dodawane są bakalie i owoce. Rybnicka „Społem” PSS piecze także ciasta sezonowe, np. ze śliwkami. Przygotowuje również okolicznościowe produkty na święta, baranki, babeczki, pierniki itp. Piecze pyszne kołacze weselne na maśle, które można zamówić z pakowaniem na miejscu. Ponieważ całkiem niedawno rozpoczął się rok szkolny, trzeba dodać, że „Społem” PSS w Rybniku zaopatruje również szkoły i przedszkola.               W sklepikach szkolnych są nasze mini kołaczyki, mini pączki. Dużą popularnością cieszą się małe pizze z nadzieniem serowym, z pieczarkami. Zapraszamy szkoły do współpracy. Przy okazji chętnie wspomożemy szkoły przy różnych imprezach zapewniają w rybnickiej spółdzielni.

„Społem” PSS w Rybniku oferuje również chleby orkiszowe, chleby do żurków, kluski     (z nadzieniem i bez), pizze, które można podpiec w piekarniku. Rybnicka „Społem” PSS ma już 81-letnią tradycję. I chociaż sama piekarnia w Boguszowicach została uruchomiona w latach 60., to przez cały czas jest otwarta na nowości.