krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
51 Zjazd Delegatów Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem"
aaa
Budynek Społem skończył 110 lat!
Inicjatorami budowy gmachu byli wielcy działacze polskiej spółdzielczości Romuald Mielczarski oraz Stanisław Wojciechowski ...
aaa
„Święto Latawca" w Szczecinie.
Wrzesień to miesiąc w którym wszyscy mieszkańcy Szczecina i nie tylko, czekają na jedyne i wyjątkowe wydarzenie...
aaa
Leszcyński festiwal sportu
Na miłośników biegów ekstremalnych czekała Tor Tura – specjalnie zaplanowana trasa, na której walczyli biegacze z prawdziwym charakterem.
aaa
KZRSS „Społem" informuje o zawartym porozumieniu o współpracy z firmą Net Innovation Software z Białegostoku.
aaa
Z okazji obchodów 115-lecia swojej działalności PSS Społem w Garwolinie zorganizowała piknik, na który zaproszono pracowników, emerytów oraz członków Spółdzielni.
aaa
Wiesław Depa prezes PSS Społem w Rzeszowie otrzymał nagrodę specjalną „MECENAS KULTURY PODKARPACKIEJ 2023"
Copyright by KZRSS "Społem"

W piekarni rybnickiej „Społem” PSS uruchomiono tradycyjny piec ceramiczny

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014 Opublikowano: wtorek, 30, wrzesień 2014

 W związku z tym Aniela Jarosz z rybnickiej „Społem” PSS powiedziała „Nowinom Rybnickim” z 17 września br.: – Dzięki temu możemy zaoferować wszystkim naszym klientom zdecydowanie lepsze pieczywo. Degustacje odbywały się najpierw w piekarni, potem w naszych sklepach. Klienci też są bardzo zadowoleni. Dziś możemy powiedzieć, że powrót do pieca ceramicznego był trafną decyzją. – Obecnie przymierzamy się do produkcji blatów beżowych, na bazie których w domu można będzie sobie przygotować torciki – dodaje Aniela Jarosz.

Nowością piekarni rybnickiej „Społem” PSS są rurki z kremem francuskim. Jeśli jesteśmy przy słodyczach, to warto wspomnieć o faworkach i napoleonkach. Wyciągamy receptury z lamusa, odkurzamy i wracamy do prawdziwych smakowych pereł informują    w „Społem” PSS w Rybniku. Renesans przeżywają kokoski i drobne ciasteczka.

Świetnie sprzedaje się kopa, na bazie biszkoptu, w formie tortu, podstawą jest śmietana, do tego dodawane są bakalie i owoce. Rybnicka „Społem” PSS piecze także ciasta sezonowe, np. ze śliwkami. Przygotowuje również okolicznościowe produkty na święta, baranki, babeczki, pierniki itp. Piecze pyszne kołacze weselne na maśle, które można zamówić z pakowaniem na miejscu. Ponieważ całkiem niedawno rozpoczął się rok szkolny, trzeba dodać, że „Społem” PSS w Rybniku zaopatruje również szkoły i przedszkola.               W sklepikach szkolnych są nasze mini kołaczyki, mini pączki. Dużą popularnością cieszą się małe pizze z nadzieniem serowym, z pieczarkami. Zapraszamy szkoły do współpracy. Przy okazji chętnie wspomożemy szkoły przy różnych imprezach zapewniają w rybnickiej spółdzielni.

„Społem” PSS w Rybniku oferuje również chleby orkiszowe, chleby do żurków, kluski     (z nadzieniem i bez), pizze, które można podpiec w piekarniku. Rybnicka „Społem” PSS ma już 81-letnią tradycję. I chociaż sama piekarnia w Boguszowicach została uruchomiona w latach 60., to przez cały czas jest otwarta na nowości.