krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
SPOŁEM COOP NA SZCZYCIE KILIMANDŻARO !
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Zarząd KZRSS „Społem" w Warszawie serdecznie zaprasza prezesów i członków zarządów spółdzielni na kolejną, wiosenną konferencję „SPOŁEM 2023"
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
aaa
Pierwsze w Historii Euro Coop posiedzenie Prezydium poza siedzibą organizacji
W dniach 22-24 lutego br. Związek stał się gospodarzem pierwszego w historii tej organizacji spotkania Prezydium poza jej siedzibą.
aaa
Fundacja „Hospicjum głogowskie" przyznała nagrody FILANTROP 2023
Wśród wyróżnionych PSS Głogów.
aaa
W OBRONIE „CHLEBA POWSZEDNIEGO" !
Celem działań Związku jest zbudowanie szerokiej koalicji „ZA CHLEBEM" ponadpartyjnej i ponad podziałami.
Copyright by KZRSS "Społem"

W piekarni rybnickiej „Społem” PSS uruchomiono tradycyjny piec ceramiczny

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR III/2014 Opublikowano: wtorek, 30, wrzesień 2014

 W związku z tym Aniela Jarosz z rybnickiej „Społem” PSS powiedziała „Nowinom Rybnickim” z 17 września br.: – Dzięki temu możemy zaoferować wszystkim naszym klientom zdecydowanie lepsze pieczywo. Degustacje odbywały się najpierw w piekarni, potem w naszych sklepach. Klienci też są bardzo zadowoleni. Dziś możemy powiedzieć, że powrót do pieca ceramicznego był trafną decyzją. – Obecnie przymierzamy się do produkcji blatów beżowych, na bazie których w domu można będzie sobie przygotować torciki – dodaje Aniela Jarosz.

Nowością piekarni rybnickiej „Społem” PSS są rurki z kremem francuskim. Jeśli jesteśmy przy słodyczach, to warto wspomnieć o faworkach i napoleonkach. Wyciągamy receptury z lamusa, odkurzamy i wracamy do prawdziwych smakowych pereł informują    w „Społem” PSS w Rybniku. Renesans przeżywają kokoski i drobne ciasteczka.

Świetnie sprzedaje się kopa, na bazie biszkoptu, w formie tortu, podstawą jest śmietana, do tego dodawane są bakalie i owoce. Rybnicka „Społem” PSS piecze także ciasta sezonowe, np. ze śliwkami. Przygotowuje również okolicznościowe produkty na święta, baranki, babeczki, pierniki itp. Piecze pyszne kołacze weselne na maśle, które można zamówić z pakowaniem na miejscu. Ponieważ całkiem niedawno rozpoczął się rok szkolny, trzeba dodać, że „Społem” PSS w Rybniku zaopatruje również szkoły i przedszkola.               W sklepikach szkolnych są nasze mini kołaczyki, mini pączki. Dużą popularnością cieszą się małe pizze z nadzieniem serowym, z pieczarkami. Zapraszamy szkoły do współpracy. Przy okazji chętnie wspomożemy szkoły przy różnych imprezach zapewniają w rybnickiej spółdzielni.

„Społem” PSS w Rybniku oferuje również chleby orkiszowe, chleby do żurków, kluski     (z nadzieniem i bez), pizze, które można podpiec w piekarniku. Rybnicka „Społem” PSS ma już 81-letnią tradycję. I chociaż sama piekarnia w Boguszowicach została uruchomiona w latach 60., to przez cały czas jest otwarta na nowości.