Stały rozwój i nieustanna dbałość o zadowolenie klientów
Produkty Piekarni „Społem" w Głogowie cenione są przez konsumentów za swoją wysoką jakość, doskonały smak oraz naturalny skład. Wyjątkowe walory propozycji głogowskiej spółdzielni znalazły uznanie również podczas 46 certyfikacji Ogólnopolskiego Programu „Doceń polskie" – CHLEB ŻYTNI po raz kolejny znalazł się w gronie najlepszych produktów atestacji i w dniu 22.03 bieżącego roku sięgnął po najważniejsze laury programu – prestiżowe godło „Doceń polskie TOP PRODUKT'.
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym, które charakteryzują się nie tylko doskonałym smakiem, ale również najwyższą jakością surowców oraz produkcją zgodną z najwyższymi standardami.
Chleb żytni uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów chleba. Ta opinia jest
w pełni uzasadniona - charakteryzuje go bowiem wysoka zawartość błonnika, witamin
i wielu cennych minerałów, takich jak chociażby magnez, żelazo, cynk czy fosfor. Chleb żytni ma także niski indeks glikemiczny i dużą zawartość kwasu fitynowego. Jest więc nie tylko smaczny, ale także idealny dla wszystkich, którzy chcą zdrowo się odżywiać.
Mimo tak drogiego gazu, który wykorzystywany jest do wypieku pieczywa w „Społem" PSS w Głogowie, Spółdzielnia nie rezygnuje z poprawiania smaku oraz zmian sposobu sprzedaży pieczywa – chleb żytni sprzedawany jest w trzech możliwych formach : w całości jako 1 kg bochenek, krojony przez klienta lub personel oraz na tzw. kromki. Możliwość wyboru zakupu pieczywa przez bezpośredniego konsumenta cieszy się dużym zainteresowaniem a Spółdzielnia wprowadza takie alternatywy sprzedaży na pozostały asortyment pieczywa walcząc tym samym o zainteresowanie klienta przy tak wysokich cenach pieczywa gatunkowego.