krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
Copyright by KZRSS "Społem"

„Społem" WSS Śródmieście rozpoczęła współpracę ze środowiskiem lokalnym

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2015 Opublikowano: poniedziałek, 26, styczeń 2015

W styczniu br. „Społem" Warszawska Spółdzielnia Spożywców Śródmieście w Warszawie rozpoczęła współpracę ze środowiskiem lokalnym, przyjmując, jako jedna z kilku instytucji, patronat nad I Przeglądem Kolęd i Pastorałek „Kolędowy czas...", organizowanym w Śródmiejskim Domu Kultury przez Przedszkole nr 41 „Wiślana Kropelka", z warszawskiego Powiśla.

W imprezie wzięło udział 140 uczestników z szesnastu przedszkoli i jednej szkoły podstawowej. Założony cel spotkania to: kultywowanie tradycji śpiewania utworów związanych ze Świętami Bożego Narodzenia, rozbudzenie talentów wokalno-instrumentalnych, odkrywanie młodych talentów, stworzenie aktywności twórczej i ekspresji muzycznej, kształtowanie odporności emocjonalnej poprzez występ na scenie oraz integracja śródmiejskich placówek przedszkolnych.
Wszyscy uczestnicy I Przeglądu Kolęd i Pastorałek otrzymali upominki, o które zadbali m.in. partnerzy handlowi śródmiejskiej spółdzielni. Spółdzielnia przygotowała także poczęstunek w postaci ciasteczek, a z „Kosza Witamin" częstowano jabłkami i marchewką. Z witamin korzystali zarówno uczestnicy imprezy – po emocjach związanych z prezentacją, jak również ich opiekunowie, organizatorzy oraz zaproszeni goście.