krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
51 Zjazd Delegatów Krajowego Związku Rewizyjnego Spółdzielni Spożywców „Społem"
aaa
Budynek Społem skończył 110 lat!
Inicjatorami budowy gmachu byli wielcy działacze polskiej spółdzielczości Romuald Mielczarski oraz Stanisław Wojciechowski ...
aaa
„Święto Latawca" w Szczecinie.
Wrzesień to miesiąc w którym wszyscy mieszkańcy Szczecina i nie tylko, czekają na jedyne i wyjątkowe wydarzenie...
aaa
Leszcyński festiwal sportu
Na miłośników biegów ekstremalnych czekała Tor Tura – specjalnie zaplanowana trasa, na której walczyli biegacze z prawdziwym charakterem.
aaa
KZRSS „Społem" informuje o zawartym porozumieniu o współpracy z firmą Net Innovation Software z Białegostoku.
aaa
Z okazji obchodów 115-lecia swojej działalności PSS Społem w Garwolinie zorganizowała piknik, na który zaproszono pracowników, emerytów oraz członków Spółdzielni.
aaa
Wiesław Depa prezes PSS Społem w Rzeszowie otrzymał nagrodę specjalną „MECENAS KULTURY PODKARPACKIEJ 2023"
Copyright by KZRSS "Społem"

Dębicki PSS Społem z duchem czasu

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020 Opublikowano: wtorek, 10, marzec 2020

Społem PSS w Dębicy jest firmą handlowo produkcyjną, działającą w sześciu sklepach i trzech piekarniach. Pomimo dużej konkurencji uzyskuje dodatnie wyniki ekonomiczne. Priorytetem działań Spółdzielni jest profesjonalna obsługa klientów, wysoka jakość oferowanych towarów oraz szczególny ciepły i przyjazny klimat tych placówek.

Chleb to ich znak firmowy. Mimo rosnącej konkurencji Spółdzielnia utrzymuje wysoką pozycję na rynku, a jej produkty cieszą się uznaniem konsumentów. Dużym atutem jest produkcja własna pieczywa, bez polepszaczy i chemicznych środków spulchniających. To ono wpływa na wizerunek Spółdzielni i cieszy się ogromnym powodzeniem, nie tylko na lokalnym rynku. Formowanie ciasta odbywa się ręcznie i wypieka w piecach ceramicznych. Oferta podlega ciągłym modyfikacjom. Aktualnie wypiekane jest około 30 gatunków chleba i 40 asortymentów pieczywa drobnego. Do sprzedaży wprowadzony został Chleb Dziadka i Chleb Babci, które odwołują się do sentymentów oraz tradycyjnych receptur. Już wkrótce wypiekany będzie pszenno-żytni Chleb Wnuczka z ziarnami oraz chleb żytni z dodatkiem świeżego czosnku. Niedługo do sklepów trafi Chleb Bio - od ziarenka do bochenka; tutaj wszystkie surowce do produkcji jak również gotowy produkt objęte są certyfikatem. Do owych innowacji przyczyniają się Klienci, którzy nierzadko sami sugerują czego chcą, a my ich tylko słuchamy - mówi prezes spółdzielni Lucyna Buch. Mamy na uwadze wszystkich i tych na diecie, i vegan i diabetyków -dodaje.
Sukces dzięki pracownikom. Oferta produktowa opiera się na wiedzy i doświadczeniu wysoko wykwalifikowanych pracowników i podążaniu za zmianami wprowadzanymi przez konkurencję.
Firma zatrudnia 92 pracowników i zrzesza 154 członków. W ostatnich latach na inwestycje i remonty wydała 3,5 mln złotych inwestując w sprzęt techniczny, wyposażenie, wystrój, klimatyzację wszystkich placówek handlowych i produkcyjnych.
W trosce o środowisko. W piekarni przy ul. Rzeszowskiej opalanie węglowe zostanie zamienione na gazowe. Wymienione zostaną też piece do wypiekania chleba i zmodernizowana zostanie kotłownia. Piekarnia zostanie wyposażona w nowoczesną linię do produkcji chleba i krajalnico--pakowarkę. Koszt całej inwestycji to ok. 1 mln złotych, dlatego firma stara się o dofinansowanie ze środków Unii Europejskiej. Mając na uwadze dobro Klienta PSS Społem oferuje program lojalnościowy, aplikację mobilną i bony.