krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
SPOŁEM COOP NA SZCZYCIE KILIMANDŻARO !
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Zarząd KZRSS „Społem" w Warszawie serdecznie zaprasza prezesów i członków zarządów spółdzielni na kolejną, wiosenną konferencję „SPOŁEM 2023"
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
aaa
Pierwsze w Historii Euro Coop posiedzenie Prezydium poza siedzibą organizacji
W dniach 22-24 lutego br. Związek stał się gospodarzem pierwszego w historii tej organizacji spotkania Prezydium poza jej siedzibą.
aaa
Fundacja „Hospicjum głogowskie" przyznała nagrody FILANTROP 2023
Wśród wyróżnionych PSS Głogów.
aaa
W OBRONIE „CHLEBA POWSZEDNIEGO" !
Celem działań Związku jest zbudowanie szerokiej koalicji „ZA CHLEBEM" ponadpartyjnej i ponad podziałami.
Copyright by KZRSS "Społem"

Sieć sklepów „Społem" staje w obronie kur niosek i podejmuje etyczną decyzję.

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020
Opublikowano: czwartek, 09, styczeń 2020

Społem jest 130 firmą i 33 siecią spożywczą, która wydała oświadczenie o rezygnacji z jaj pochodzenia klatkowego. Tym samym sieć Społem przyjmuje politykę dobrostanu kur niosek, nie godząc się na okrutne standardy hodowli klatkowych. Aktywiści ze Stowarzyszenia Otwarte Klatki walczą o los kur w Polsce już od 5 lat w ramach kampanii "Jak One To Znoszą".

Czytaj więcej...

Toruńskie pierniki chwalicie, kaliskich nie znacie

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020
Opublikowano: czwartek, 09, styczeń 2020

Używając sławy Kopernika i pierników współczesny Toruń potrafił wykreować się na wielką turystyczną atrakcję. Renoma toruńskich pierników przysłoniła wiedzę o równie smacznych kaliskich.

Jednym z najbardziej znanych i godnych zauważenia kaliskich pierników jest ten o nazwie „Premium". Wypiekany jest w ciastkarni „Społem" P.S.S. przy ul. Obozowej, gdzie załoga z pełną świadomością łączy stare tradycyjne receptury z nowoczesną technologią.

Czytaj więcej...