krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Młode Spółdzielnie konsumenckie w Europie
Organizacja Euro Coop wspiera działania oraz rozwój spółdzielni w Europie.
aaa
Posiedzenie Zarządu Euro Coop
Z ramienia KZRSS w spotkaniu brali udział Prezes Zarządu Ryszard Jaśkowski będący członkiem Zarządu Euro Coop oraz Agnieszka Wroniewicz Dyrektor...
aaa
Kolejna konferencja Społem już za nami!
Copyright by KZRSS "Społem"

Certyfikat „Doceń polskie" i tytuł „Top Produkt" dla produktów z piekarni „Społem" PSS „Górnik" w Brzeszczach

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2015 Opublikowano: piątek, 12, czerwiec 2015

Eksperci ponownie docenili wypieki z piekarni „Społem" Powszechnej Spółdzielni Spożywców „Górnik" w Brzeszczach. Podczas XVI certyfikacji żywności w dniu 29 kwietnia br. po raz drugi zostały docenione dwa produkty z piekarni brzeszczańskiej spółdzielni.

Są to: „Bułka poznańska" oraz „Chleb Baltona". Produkty te nie tylko otrzymały certyfikat „Doceń polskie", ale także zdobyły maksymalną liczbę punktów przyznawanych przez Lożę Ekspertów, co skutkuje przyznaniem tytułu „Top Produkt".
Celem programu „Doceń polskie" jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, ocena i przyznaniem certyfikatu zajmuje się piątka specjalistów zawodowo związanych z żywnością i technologią żywienia.
Audyt przeprowadzony był pod patronem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas certyfikacji żywność była oceniana przez Lożę Ekspertów, w której zasiadają specjaliści z wieloletnim doświadczeniem w branży spożywczej. Każdy juror samodzielnie oceniał wszystkie artykuły spożywcze i przyznawał im punkty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Posiadanie certyfikatów „Doceń polskie" i tytułu „Top Produkt" pozwala spółdzielni wyróżnić się na tle konkurencji i daje jej dodatkowe możliwości promocyjne. Dla konsumentów to z kolei wskazówka pomocna przy robieniu zakupów i dowód, że produkt został sprawdzony przez specjalistów i warto zwrócić na niego uwagę.
Produkty, które otrzymały certyfikaty, powstają w piekarni o zdolności produkcyjnej 1,2 tony/16h. Piekarnia została oddana do użytku w 1985 roku, modernizację przeszła w roku 2001, a w 2007 roku dokonano jej rozbudowy. Zrealizowanie tej inwestycji pozwoliło usprawnić proces produkcyjny wypiekanego pieczywa.
Piekarze „Społem" PSS „Górnik" w Brzeszczach wypiekają zdrowe, smaczne i pełnowartościowe pieczywo. Wiele gatunków chleba wypiekanych jest według starych, tradycyjnych receptur, z dodatkiem kwasu chlebowego. Brzeszczańska spółdzielnia stawia na największą jakość składników i tradycyjne receptury.