krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
KZRSS „Społem" informuje o zawartym porozumieniu o współpracy z firmą Net Innovation Software z Białegostoku.
aaa
Z okazji obchodów 115-lecia swojej działalności PSS Społem w Garwolinie zorganizowała piknik, na który zaproszono pracowników, emerytów oraz członków Spółdzielni.
aaa
Wiesław Depa prezes PSS Społem w Rzeszowie otrzymał nagrodę specjalną „MECENAS KULTURY PODKARPACKIEJ 2023"
aaa
Krzysztof Klenczon pracował w Społem!
Grażyna Saj-Klocek odnalazła w archiwach Spółdzielni zaskakujące dokumenty dotyczące jego zatrudnienia w 1960r.
aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
Copyright by KZRSS "Społem"

"Społem" PSS w Słupsku zorganizowała Festiwal Pizzy w ramach miejskiego festiwalu SALWA

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR II/2016 Opublikowano: poniedziałek, 09, maj 2016

W dniu 3 maja br. w centrum Słupska, na ulicy Wojska Polskiego, zorganizowano po raz drugi festiwal SALWA – Słupską Akcję Lokalnego Wystrzału Artystycznego. W ramach festiwalu SALWA odbył się również Festiwal Pizzy, zorganizowany przez "Społem" Powszechną Spółdzielnię Spożywców w Słupsku.
Społemowska pizzeria przy barze „Poranek" – najstarsza pizzeria Polsce uruchomiona 8 marca 1975 roku, była oblegana przez uczestników SALWY. Restauratorzy odkryli swoje unikatowe przepisy na najlepszą pizzę. Do degustacji pizzy przygotowanej w jedynym w Polsce piecu opalanym drewnem ustawiały się kolejki smakoszy.


W wypowiedzi dla „Głosu Pomorza" z 6 maja br., na temat zorganizowanej imprezy, Eugenia Rębacz – prezes Zarządu „Społem" PSS w Słupsku, powiedziała: „Festiwal SALWA na ul. Wojska Polskiego uważam za bardzo udany. Na imprezę przyszło mnóstwo ludzi, mieszkańców naszego miasta. Wojska Polskiego była gwarna i tłumna. Z okazji organizowanego w ramach SALWY Festiwalu Pizzy serwowaliśmy naszą pizzę z Poranka. Najstarszą tradycyjną pizzę w mieście. Tego dnia nasze menu poszerzyliśmy o dodatkową pozycję – pizzę z boczkiem, która natychmiast się przyjęła i będzie już na stałe w sprzedaży. Już następnego dnia klienci się po nią ustawiali! Wystawiliśmy też przed lokalem mały ogródek ze stolikami, który będzie tam stał do końca wakacji. Razem z kilkoma innymi miejskimi pizzeriami przygotowywaliśmy pizzę w kamiennym piecu i rozdaliśmy 90 placków. Do tego kolejne 800 sprzedaliśmy w Poranku. Tym samym podwoiliśmy nasz dzienny obrót. Dodatkowo zaprosiliśmy na warsztaty pizzy dzieci, które same robiły farsz i wyrabiały ciasto. To był naprawdę pracowity, ale udany dzień. Mam nadzieję, że ta impreza się przyjmie i będzie powtarzana cyklicznie, właśnie na ulicy Wojska Polskiego, najlepiej co miesiąc. Mieszkańcy miasta będą mogli się bawić i przekonać, co oferują słupskie lokale gastronomiczne".