60 sklep Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej z Warszawy
Spółdzielnia Piekarsko – Ciastkarska z Warszawy posiada już 60 sklepów firmowych. Otwarty 24 lipca sklep jestr trzecim w Legionowie i 60 w całej firmowej sieci.
W ofercie nowego punktu handlowego jest blisko dwadzieścia rodzajów kanapek, w tym także z pastami robionymi na miejscu, kanapki wegańskie oraz wrapy. Są one przygotowywane na bazie chlebów pełnoziarnistych, chlebów na naturalnym zakwasie oraz bułek wypiekanych na miejscu, z surowego, niemrożonego ciasta oraz bajgli i croissantów.
Dodatkowo proponowane jest kilkanaście rodzajów pizzy, podawanej w całości lub kawałkach. Ciasto jest oczywiście autorskiej receptury SPC. W lokalu przygotowuje się także świeże sałatki, koktajle, jogurty z owocami, soki wyciskane na miejscu. Nie należy zapominać o drożdżówkach, w tym jagodziankach, wypiekanych w sklepie z surowego ciasta. Oczywiście poza ofertą gastronomiczną, można kupić także pieczywo i ciasto oraz wypić aromatyczną kawę, oraz świeżo wyciskane soki.
W sklepie prowadzony jest również wypiek pieczywa produkowanego metodą Cool Rising (z surowych kęsów ciasta, długo fermentowanych w niskich temperaturach).
Sklep posiada optymalną powierzchnię. Pozwoliło to na dobre wyeksponowanie sprzedawanych produktów, ale też wydzielono sporo miejsca na ich konsumpcję.