krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
SPOŁEM COOP NA SZCZYCIE KILIMANDŻARO !
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Zarząd KZRSS „Społem" w Warszawie serdecznie zaprasza prezesów i członków zarządów spółdzielni na kolejną, wiosenną konferencję „SPOŁEM 2023"
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
aaa
Pierwsze w Historii Euro Coop posiedzenie Prezydium poza siedzibą organizacji
W dniach 22-24 lutego br. Związek stał się gospodarzem pierwszego w historii tej organizacji spotkania Prezydium poza jej siedzibą.
aaa
Fundacja „Hospicjum głogowskie" przyznała nagrody FILANTROP 2023
Wśród wyróżnionych PSS Głogów.
aaa
W OBRONIE „CHLEBA POWSZEDNIEGO" !
Celem działań Związku jest zbudowanie szerokiej koalicji „ZA CHLEBEM" ponadpartyjnej i ponad podziałami.
Copyright by KZRSS "Społem"

Dębicki PSS Społem z duchem czasu

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020 Opublikowano: wtorek, 10, marzec 2020

Społem PSS w Dębicy jest firmą handlowo produkcyjną, działającą w sześciu sklepach i trzech piekarniach. Pomimo dużej konkurencji uzyskuje dodatnie wyniki ekonomiczne. Priorytetem działań Spółdzielni jest profesjonalna obsługa klientów, wysoka jakość oferowanych towarów oraz szczególny ciepły i przyjazny klimat tych placówek.

Chleb to ich znak firmowy. Mimo rosnącej konkurencji Spółdzielnia utrzymuje wysoką pozycję na rynku, a jej produkty cieszą się uznaniem konsumentów. Dużym atutem jest produkcja własna pieczywa, bez polepszaczy i chemicznych środków spulchniających. To ono wpływa na wizerunek Spółdzielni i cieszy się ogromnym powodzeniem, nie tylko na lokalnym rynku. Formowanie ciasta odbywa się ręcznie i wypieka w piecach ceramicznych. Oferta podlega ciągłym modyfikacjom. Aktualnie wypiekane jest około 30 gatunków chleba i 40 asortymentów pieczywa drobnego. Do sprzedaży wprowadzony został Chleb Dziadka i Chleb Babci, które odwołują się do sentymentów oraz tradycyjnych receptur. Już wkrótce wypiekany będzie pszenno-żytni Chleb Wnuczka z ziarnami oraz chleb żytni z dodatkiem świeżego czosnku. Niedługo do sklepów trafi Chleb Bio - od ziarenka do bochenka; tutaj wszystkie surowce do produkcji jak również gotowy produkt objęte są certyfikatem. Do owych innowacji przyczyniają się Klienci, którzy nierzadko sami sugerują czego chcą, a my ich tylko słuchamy - mówi prezes spółdzielni Lucyna Buch. Mamy na uwadze wszystkich i tych na diecie, i vegan i diabetyków -dodaje.
Sukces dzięki pracownikom. Oferta produktowa opiera się na wiedzy i doświadczeniu wysoko wykwalifikowanych pracowników i podążaniu za zmianami wprowadzanymi przez konkurencję.
Firma zatrudnia 92 pracowników i zrzesza 154 członków. W ostatnich latach na inwestycje i remonty wydała 3,5 mln złotych inwestując w sprzęt techniczny, wyposażenie, wystrój, klimatyzację wszystkich placówek handlowych i produkcyjnych.
W trosce o środowisko. W piekarni przy ul. Rzeszowskiej opalanie węglowe zostanie zamienione na gazowe. Wymienione zostaną też piece do wypiekania chleba i zmodernizowana zostanie kotłownia. Piekarnia zostanie wyposażona w nowoczesną linię do produkcji chleba i krajalnico--pakowarkę. Koszt całej inwestycji to ok. 1 mln złotych, dlatego firma stara się o dofinansowanie ze środków Unii Europejskiej. Mając na uwadze dobro Klienta PSS Społem oferuje program lojalnościowy, aplikację mobilną i bony.