krs coop facebook
Serwis Informacyjny Społem

aaa
Spotkanie studentów Europeistyki Uniwersytetu Warszawskiego z przedstawicielami spółdzielczości konsumenckiej „Społem"
Tematem spotkania była: „Spółdzielczość w Polsce, w UE i na świecie" oraz perspektywy zawodowe dla studentów.
aaa
Po generalnej przebudowie, PSS Szczecin otworzył dla klientów sklep Orion przy ul. Księcia Bogusława X 18a
Sklep mieści się w tym samym miejscu od 1973 r., a na swoje pięćdziesięciolecie otrzymał nowoczesny wygląd.
aaa
Społem Coop na szczycie Kilimandżaro!
Łukasz Bogdanowski ze stowarzyszeniem „Szlak Mi Się Trafił" zdobył Kilimandżaro.
aaa
Ogólnopolski program Doceń Polskie ponownie certyfikował Chleb Żytni produkowany przez PSS Głogów
Wyróżnienie to przyznawane jest wyłącznie najwyższej jakości polskim produktom spożywczym
Copyright by KZRSS "Społem"

Toruńskie pierniki chwalicie, kaliskich nie znacie

Kategoria: SERWIS INFORMACYJNY SPOŁEM NR I/2020 Opublikowano: czwartek, 09, styczeń 2020

Używając sławy Kopernika i pierników współczesny Toruń potrafił wykreować się na wielką turystyczną atrakcję. Renoma toruńskich pierników przysłoniła wiedzę o równie smacznych kaliskich.

Jednym z najbardziej znanych i godnych zauważenia kaliskich pierników jest ten o nazwie „Premium". Wypiekany jest w ciastkarni „Społem" P.S.S. przy ul. Obozowej, gdzie załoga z pełną świadomością łączy stare tradycyjne receptury z nowoczesną technologią.

Pierwotna receptura piernika „Premium" została zdobyta przez żonę prezesa Spółdzielni, potem ta receptura przeszła przez wiele badań i prób w naszej ciastkarni, aż w końcu udało się wypracować technologię dla wypieku większych ilości. Ciasto na ten świąteczny piernik jest wyrabiane już w październiku. Potem powoli dojrzewa w kontrolowanej atmosferze, aż do okresu przedświątecznego, w którym ponownie się je wyrabia, dodaje bakalie, wypieka i wykańcza dekoracjami. - mówi Piotr Zasuń Prezes Spółdzielni.

Walory smakowe doceniają klienci naszych sklepów, w skład piernika z orzechami „Premium" wchodzi: mąka pszenna, jaja, śmietana, przyprawy korzenne, prawdziwy miód i orzechy włoskie. Jak mówi kierowniczka piekarni "Społem" pani Wioleta Kaźmierczak.


Zycie Kalisza Autor A. W.